Nieuws

Nieuwsbericht 1

In september 2013 heb ik mijn project in Craiova voor het eerst bezocht.
Ik werd door soroptimistclub Craiova uitgenodigd om hun 20 jarig jubileum mee te vieren. Op vrijdag hebben we met een aantal soroptimisten van Craiova, Denemarken, Nederland en Israel de projecten bezocht.
Het was heel indrukwekkend. School 16 staat in een hele arme wijk en is ook een oud betonnen gebouw met heel weinig sfeer. Gelukkig is het lokaal van mijn project wel gezellig ingericht. 
Het was heel fijn om alle kindjes in levende lijve te zien. We werden heel hartelijk ontvangen met bloemen en fruit en ze zagen er allemaal pico bello uit.
Van 3 kinderen waren verzorgers aanwezig. Twee kinderen waren geadopteerd, de adoptiemoeders waren zeer arm en analfabeet en waren super blij met de opvang. Van een derde moeder was vorig jaar de echtgenoot overleden en ook zij was niet in staat haar kinderen goed te voeden en te begeleiden.
De andere ouders waren in het buitenland.
Op de video zie je de toespraken die tijdens ons bezoek werden gehouden door de voorzitster van club Craiova, door mij en door Adriana Rotaru, verantwoordelijk voor het project.

Nieuwsbericht 2

Op zondag 18 mei ga ik mijn zesde marathon lopen.
Deze keer een thuiswedstrijd, de marathon van Hoorn.
Na de grootste ter wereld, New York, nu misschien wel de kleinste ter wereld.
Het is de tiende keer dat dit in Hoorn wordt georganiseerd, ik heb al 9x de halve marathon gelopen en het leek me leuk om een keer de hele marathon in Hoorn te doen.
Omdat het zo’n kleine marathon is met weinig deelnemers en weinig supporters kan ik nog wel wat support gebruiken! Ik zou het leuk vinden om jullie tegen te komen, vooral op de lange stille stukken!

Dit is globaal mijn tijdschema:
9.30 vertrek Frits van der Werff
10.02 5 km bocht bij Hoorn 80 fietspad op
10.34 10 km net voorbij vogelgebied na Schellinkhout op dijk naar Enkhuizen
11.06 15 km dijk bijna bij Oosterleek
11.38 20 km dijk net na afslag Venhuizen richting Hoorn
12.10 25 km dijk richting Hoorn net na de molen
12.42 30 km Hoorn net voor kleine Oost
13.14 35 km Schellinkhout in het dorp zelf
13.46 40 km dijk naar Hoorn, nog voor het Julianapark
14.00 42,2 km finish op Kleine Noord